tirsdag 20. oktober 2009

Selebuksa "Ugler i mosen" :-)



Ferdig idag (ikke klipt trådene da..)
Mønster fra Gynther. Kuttet ut sidesøm, og tatt inn litt i vidden, ribb nede ved beina. Kord fra s&s og gammelt dynetrekk som belegg. Belegg kun i toppen av buksen. Ugle-applikasjon av velur og kord.

søndag 18. oktober 2009

To bukser til to små frøkener.




Disse har jeg sydd på de siste to dagene. De skal bli julegaver til to små frøkener, som er tvillinger. Buksene er ikke strøket ennå, og har ikke kommet så langt at jeg har fått klipt av trådene heller:-) Jeg er på Bjørnsund nå (ja, jeg har såklart med meg symaskina da!), og knappene har jeg glemt av hjemme, så det har jeg ikke fått ordnet ennå. Mønster og stoff (babykordfløyel og bomullstoff til for) fra s&s og strykemerker fra h&m. Har tatt inn buksene litt i vidden, og droppet lommer.

mandag 12. oktober 2009

Nøstemamma prøver noe hun ikke kan.


Nemmelig lappeteknikk! Tenkte å sy ett helt enkelt sengeteppe til å ha på "hytta" på det nye rommet vi skal pusse opp, hadde sett for meg noe superenkelt med kun store kvadrater. Så i helga tok jeg med meg stoff hjem til min mor for å få litt tips ( hun er helt fantastisk flink å sy lappetepper!!!). Så slik blir altså da teppet, hvis jeg får det til da:-) Utrolig gøy, min mor er en flink og tålmodig lærer! ( er vel hun som har lært meg alt av håndarbeide). Men det skal bli ett stort teppe, for senga er 160x200cm, så det kommer nok til å ta litt tid:-)

Ugleapplikasjon


Driver å prøver meg litt på applikasjoner. Denne ugla er tenkt på en overall til snuppa mi. Valget står mellom oransje knapper til øyne eller brune... Sambo mente oransje, men jeg synes brune....hmmm...:-)

onsdag 7. oktober 2009

Pingvinjakke.


Denne ble påbegynt igår, og ble ferdig i formiddag, og var bare morsom å sy. Synes det går greit å sy glidelås også nå:-)Cardiganmønster i str 1 år fra S&s, stoff derifra også( Oransj velour (chenille) og pingvin-interlock). Den er foret i hetten, har lommer og glidelås. Synes den ble rett så fin! Mønstrene fra s&s er så lette å sy etter, og har en fin passform. Snuppa mi ble hvertfall veldig søt i den.

Rutete idyll.

Vi har fått oss nytt soverom i fritidsboligen uti havgapet, ett som er større en det vi har brukt. Derfor blir det to ukers høstferie for å pusse opp og isolere når samboern kommer hjem fra Nordsjøen. Nye gardiner må det selvsagt være, falt veldig for dette turkise stoffet hos s&s. Har sydd to gardinfag og en lang kappe. Skal sy matchende sengeteppe også.

mandag 5. oktober 2009

Julete bluse.



Snuppa mi har sovet så mye idag, så da har jeg sydd denne blusen til henne. Den skal hun ha til jul, plana er at det skal være en matchende rød bukse til. Den er sydd i babykordfløyel fra s&s. Og jeg har sydd knapphull på symaskina mi for første gang:-) JEEEEIIII!!!:-)

Høstvest.


Denne ble jeg ferdig med i helga, siden den forrige ble krympet i vask:-) Oransje lammeull fra 123.knit.com. Oppskriften er fra nøstebarnboka. Disse vestene er utrolig gode å ha over en body.